HPE چگونه به وجود آمد ؟
تاسیس hp
هیولت پاکارد یا HP شرکتی چند ملیتی آمریکایی و غول کامپیوتری دنیا نزدیک به ۸۰ سال پیش در گاراژی واقع در مکانی که اکنون به آن Silicon Valley می گوییم توسط ویلیام (بیل) ردینگتون هیولت و دیوید پاکارد (دو دانشآموخته از دانشگاه آستنفورد) با سرمایه ابتدایی ۵۳۸ دلار شروع بکار کرد. در نخستين روز ژانويه ١٩٣٩ ميلادي بيل هيولت و ديو پاكارد دو روي سكه اي را معيار انتخاب نام شركتي قرار دادند كه با هم تاسيس كرده بودند. در آن روز سكه براي بيل چرخيد و او برنده شد و شركت آن ها هيولت پاكارد نام گرفت. امروزه پس از گذشت زمانی در حدود ۸۰ سال این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات است و تقریباً در تمامی کشورها فعالیت میکند.
آغاز HPE
رشد آهسته این شرکت (HP) در فروش کامپیتورهای شخصی و چاپگرها در زمانی که گوشی های هوشمند در بازار غالب شده بود موجب شد، در تاریخ ۱ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی تصمیم به تقسیم خود به دو بخش بگیرد تا بتواند در بازار فناوری رقابت موثرتری را از خود به نمایش بگذارد. بدین صورت که بخش نخست در حوزه کامپیوترهای شخصی و چاپگر فعالیت خود را تحت نام HP Inc ادامه دهد و بخش دوم این کمپانی Hewlett Packard Enterprise نام گرفت که فعالیت خود را با نام اختصاری HPE آغاز نمود و به دلیل حوزه کاری که برای آن درنظر گرفته شد کمتر توسط عموم افراد شناخته می شود. حوزه کاری HPE تامین کامپیوترهای سرور، پردازش داده برای کسب و کارها، تجهیزات شبکه، نرم افزار و … تعریف شده است.
طبق گفته ویتمن مدیر اجرایی HPE که این شرکت را کوچکتر و چابک تر توصیف کرده، میزان درآمد سالانه این شرکت را در حدود ۵۵ میلیارد دلار اعلام کرد. نیمی از این مبلغ مربوط به فروش سخت افزارهای قبلی این شرکت از قبیل سرور، تجهیزات شبکه می باشد. بخش عمده دیگر مربوط به خدمات ارائه شده در حوزه فناوری است و سهم بخش های نرم افزاری و مالی هر کدام بالغ بر ۶ درصد می باشد.
ویتمن همچنین گفته است که این دو شرکت در حوزه های بسیار متفاوت از هم فعالیت می کنند اما ما متمایل به فناوری های نسل بعد هستیم و می خواهیم در آن ها پیشرو باشیم.
پیش بینی می شود که HPE نسل جدیدی از زیرساخت های فناوری، نرم افزار و خدمات را برای سبک جدید فناوری تعریف کند.
دلایل تقسیم :
تحلیل گران دلایل تقسیم شدن این کمپانی به دو کمپانی کوچک تر را به ۳ مورد مرتبط می دانند.
۱- ساده سازی ساختار سازمانی و تجاری : همانطور که پیشتر به آن پرداختیم، یکی از دلایل این جداسازی، این بود که HP به یک کمپانی بزرگ با حرکاتی آهسته تبدیل شده بود و امکان رقابت با سایر رقبا را نداشت، درنتیجه تقسیم به بخش های کوچک تر و چابک تر و ایجاد استقلال در عملکرد و فرآیند هر دو شرکت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
۲- استقلال مالی : با انجام جداسازی، منابع نیز تفکیک پذیر گردید و هر بخش برای تحقیق و توسعه خود امکان استفاده از منابع خود را داشت. همچنین این سیاست دو فرصت جداگانه را برای سرمایه گذاری و جذب سرمایه به دنبال دارد.
۳- افزایش نوآوری : به دلیل استقلال HPE در استفاده از منابع موردنیاز خود جهت تحقیق، توسعه و نوآوری، تاثیر مثبتی بر نوآوری در محصولات این شرکت خواهد گذاشت.